Of jij nou een handige huismuis bent, of vader helpt je nog steeds met klusjes binnenshuis; wat je altijd in huis dient te hebben is een boormachine (liefst een Makita boormachine of een Dewalt boormachine). Dit samen met spijkers, schroeven, meetlint, een hamer en een schroevendraaier.
Als je dit thuis als emergency klus box hebt, zit je ‘gebeiteld’.
De boormachine.
Waarvoor gebruik je nu eigenlijk een boormachine? De naam zegt het al; hij boort. hij boort gaatjes, eigenlijk vooral. Gaatjes waar je schroeven indoet, die hij stevig vast ‘boort’, of gaatjes waar je bijvoorbeeld snoeren doorheen kan. De boormachine boort ronde gaatjes, met een snel draaiende automatische beitel. Het enige wat jij hoeft te doen, is de trekker overhalen (de boormachine heeft overeenkomsten met een pistool qua bouw, maar is veel minder gevaarlijk, tenzij in de handen van een onervaren klusser!) De boormachine is een mega handige tool om in huis te hebben tijdens het klussen. Als je een kast of bed in elkaar zet, kan het eindeloos draaien van de schroevendraaier saai en zeker pijnlijk worden voor je pols. Druk zetten terwijl je herhalende bewegingen maakt, kan uiteindelijk leiden tot klachten. Dat wil je toch zeker niet?! Dat is makkelijk op te lossen met een boormachine. Deze boort automatisch zonder enige moeite de schroeven moervast (haha) in de planken. Een kind kan de was doen, en jij kan je kast in elkaar zetten. Iedereen die wel eens winkelt bij Ikea weet hoe vervelend het is als je tientallen plankjes in elkaar moet monteren. Je bent gestressed, de handleiding is onduidelijk en je krijgt zin om de kast bij het grofvuil te zetten. Met een boormachine is alles zo gepiept. Zet de boormachine met de maat (pas even van tevoren) in de schroef, en haal de trekker over. Binnen twee seconden zit de schroef goed vast. Het scheelt tijd, én moeite!
Soorten boormachines.
Je hebt vele soorten boormachines, en de meest voorkomende is de gewone handboor. Deze komt met een accu die je moet opladen, maar soms (bij de wat oudere modellen) zit hij nog vast aan een snoer. Dan moet je dus zorgen dat waar je ook wil boren, er stroom in de buurt is! Boormachines kunnen ook hydraulisch, elektrisch, pneumatisch of met een verbrandingsmotor zijn. Dan spreken we wel van de wat grotere boormachines! Wat ze tegenwoordig veel hebben, zijn handige en praktische details die met oog op de klant zijn toegevoegd. Zo heb je machines waar tijdens het overhalen van de trekker, er een LED lampje gaat schijnen, precies daar waar je boort. Zo kun je ook in het donker goed zien waar je mee bezig bent.
Nog niet overtuigd? Kijk dan nu in ons assortiment online, en schaf snel een boormachine aan voor je volgende klus!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.